Το καλάθι μου

0 Προϊόντα 0.00 EUR

50 Off Discount PNG

Πως να διαλέξετε παιδικά γυαλιά ηλίου;

Τα παιδιά μπορεί να μην ενδιαφέρονται τόσο πολύ όσο οι ενήλικες για τη μόδα των γυαλιών ηλίου. Βεβαία επειδή περνούν πολύ περισσότερο χρόνο έξω, χρειάζονται και τα απαραίτητα προστατευτικά γυαλιά.

 

Διαλέγοντας το χρώμα του φακού
Το επίπεδο προστασίας από την UV ακτινοβολία του ηλίου δεν εξαρτάται τόσο από το χρώμα των γυαλιών. Πρέπει να ρωτήσετε τον οπτικό πόση προστασία έχει ο συγκεκριμένος φακός για την UV ακτινοβολία, πρέπει να έχει 99-100%. Η διαλογή του χρώματος και της απόχρωσης είναι θέμα προσωπικού γούστου.

Οι περισσότεροι φακοί που εμποδίζουν την HEV ακτινοβολία (High Energy Visible ακτινοβολία), γνωστή και σαν μπλε φως (blue light) έχουν χρώμα χρυσοκίτρινο ή χάλκινο. Κατά αυτό τον τρόπο αυτοί οι φακοί ενισχύουν τις αντιθέσεις, ένα σημαντικό γνώρισμα για τις ασχολίες στην ύπαιθρο και για τα διάφορα σπορ, όπου τα παιδιά δεν χρειάζονται τόσο σκούρα γυαλιά. Στην παραλία και στις άλλες ασχολίες μια πιο σκουρόχρωμη απόχρωση είναι πιο βολική.

Ο τύπος του σκελετού
Υπάρχουν σκελετοί πολύχρωμοι που θα κάνουν τα παιδιά σας πιο δεκτικά στο να φορέσουν και για περισσότερη ώρα τα γυαλιά. Έχει παρατηρηθεί όμως ότι τα παιδιά ακόμα και στα γυαλιά, έχουν την τάση μιμητισμού των γονέων τους ή των μεγαλυτέρων αδελφών τους. Μπορεί να θέλουν τότε κάποια γυαλιά να μοιάζουν περισσότερο σαν τα δικά σας. Καλύτερα να επιλέγετε πλαστικούς σκελετούς που είναι πιο ανθεκτικοί.

Επίσης υπάρχουν και σκελετοί σε μινιατούρα με σχήμα πιο αθλητικό. Καλό είναι στα διάφορα σπορ να χρησιμοποιούνται τα γυαλιά ηλίου, τα όποια όχι μόνο προστατεύουν από την UV ακτινοβολία αλλά και από τυχόν τραυματισμούς του οφθαλμού.

Μην ξεχάσετε τα αξεσουάρ!
Κατά την επιλογή των γυαλιών του παιδιού ο οπτικός θα σας εξηγήσει πώς να τα προσέχετε και να τα καθαρίζετε. Επίσης μπορεί να πάρετε ειδικά πανάκια καθαρισμού και σκληρή θήκη ώστε να τα προστατεύετε, ακόμα και στηρικτικά των γυαλιών γύρω από το κεφαλάκι του παιδιού, ΟΧΙ όμως κορδονάκια, τα οποία είναι επικίνδυνα. Το παιδί όλη αυτή τη διαδικασία θα την βρει ενδιαφέρουσα.

Σημαντικό να θυμάστε πως οι φακοί είναι ανθεκτικοί σε συγκρούσεις αλλά δεν είναι άθραυστοι. Κυρίως ο πολυκαρβονικός φακός είναι ο καλύτερος μια και είναι πιο ανθεκτικός και ελαφρύς

 

Πηγή: mothersblog.gr

Find us on Facebook

Find us on Facebook

Find us on Facebook

Eyewear Fashion

Τα πάντα για τη μυωπία

Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 35 €