Το καλάθι μου

0 Προϊόντα 0.00 EUR

50 Off Discount PNG

Πως επιλέγουμε φίλτρο και φακό στα γυαλιά ηλίου

Πέρα από αξεσουάρ, τα γυαλιά ηλίου είναι επίσης ιατρικό «εργαλείο», αφού εξασφαλίζουν προστασία των ματιών από την υπεριώδη ακτινοβολία και κατ’ επέκταση από επικίνδυνες παθήσεις.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Αλικάντε στην Ισπανία διαπίστωσαν ότι για κάθε ώρα έκθεσης στον ήλιο αυξάνεται κατά 4% ο κίνδυνος για αλλοιώσεις στα μάτια, για παράδειγμα στον κερατοειδή ή τον αμφιβληστροειδή.

Οι ερευνητές από το Τμήμα Οπτικής, Φαρμακολογίας και Ανατομίας εκτιμούν ότι η χρήση γυαλιών ηλίου μεταξύ 10 π.μ. και 4 μ.μ. μειώνει τον κίνδυνο κατά 2% περίπου. Για επαρκή προστασία, όμως, πρέπει τα γυαλιά να είναι εγκεκριμένα από επίσημο.

Αναζητήστε το ειδικό σήμα CE, το οποίο σημαίνει ότι ο φακός των γυαλιών πληροί τα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφάλειας.

Ένα ακόμη σημαντικό κριτήριο κατά την επιλογή γυαλιών είναι το φίλτρο του φακού. Σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, τα φίλτρα υπεριώδους ακτινοβολίας κατατάσσονται σε πέντε κατηγορίες (0-4).

Το φίλτρο που χρειαζόμαστε καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τις δραστηριότητές μας. Όταν οδηγούμε, για παράδειγμα, χρειαζόμαστε φίλτρο 1, 2 ή 3, καθώς το φίλτρο 4 μπορεί να επηρεάσει την οδηγική μας δεινότητα. Ωστόσο, για μια εκδρομή στη θάλασσα ή το βουνό, όπου η αντανάκλαση του φωτός είναι εντονότερη, χρειάζεται φακός με φίλτρο 4.

Τέλος, οι ειδικοί σημειώνουν ότι η τιμή των γυαλιών και το χρώμα του φακού δεν αποτελούν απαραιτήτως ένδειξη ποιότητας. Όσον αφορά το χρώμα, υπογραμμίζουν ότι ένας σκουρόχρωμος φακός δεν εξασφαλίζει απαραίτητα μεγαλύτερη προστασία, οπότε πρέπει να δίνουμε έμφαση κυρίως στις τεχνικές προδιαγραφές του.

 

Πηγή:http://www.cna.gr/

Find us on Facebook

Find us on Facebook

Find us on Facebook

Eyewear Fashion

Τα πάντα για τη μυωπία

Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 35 €